• Dizala
    • Putnička dizala
      • Schindler 3000

        Naša fleksibilna putnička dizala usklađuju oblik s funkcijom. Savršeno svenamjensko putničko dizalo za različite vrste zgrada i različite upotrebe.

      • Schindler 5500

        Dizalo Schindler 5500 kombinacija je potpune slobode dizajna, vrhunskih performansi digitalne opreme. Stoga je savršen izbor za sve vrste zgrada.

    • Teretna i ostala dizala
      • Schindler 2400

        Trebate dizalo za objekte s mnogo posjetitelja, takvo da može primiti kolica za kupnju kao i ljude te prevesti različite vrste stvari?

      • Schindler 2500

        Schindler 2500 je dizalo dizajnirano za korištenje u medicinskim ustanovama.

      • Schindler 2600

        Naše teretno dizalo za složene transportne zadaće u skladištima, trgovačkim centrima ili industrijskim pogonima.

    • Modernizacija
      • Schindler 6200

        Dizalo Schindler 6200 dizajnirano je za zamjenu dizala na stepenicama i drugim vrlo uskim prostorima.

      • Schindler 3000 Plus

        Dizalo Schindler 3000 Plus fleksibilnije je u svakom pogledu i savršeno se uklapa u mnoge različite primjene u bilo kojoj urbanoj okolini.

    • Kontrola odredišta
      • PORT dizalo

        Tehnologija PORT pruža putnicima najkraće moguće putovanje do odredišta uz najveću moguću udobnost.

      • myPORT

        myPORT korisnicima nudi jedinstveno neometan, siguran i praktičan pristup zgradi i prolaz kroz nju.

      • PORT pristup

        Kako bi se osigurao neometan prijelaz iz jednog područja u drugo, razvijena je čitava paleta terminala koji pružaju funkcije poznate pod općenitim nazivom PORT pristup.

    • CleanMobility
      • ElevateMe

        Naša nova mobilna aplikacija Schindler ElevateMe putnicima u dizalima pruža mogućnost upravljanja komunikacijom s dizalom putem mobilnog telefona.

      • UV CleanCar

        Schindler UV CleanCar upotrebljava ultraljubičasto svjetlo UV-C za uništavanje bakterija i virusa u dizalima, čime se smanjuje opasnost od prijenosa među putnicima.

      • UV CleanAir

        Uz CleanAir s ultraljubičastim svjetlom društva Schindler, zrak u kabinama dizala češće se i učinkovitije dezinficira i cirkulira.

      • CleanCall

        Naša inovacija, Schindler CleanCall, korisnicima nudi odabir odredišta jednostavnim pokretom ruke.

      • CleanCover

        Schindler CleanCover antibakterijski je zaštitni sloj koji prekriva površine kabina dizala koje putnici često dodiruju, kao što su tipke, ploče i zidovi.

      • CleanSpace

        Uz Schindler CleanSpace možete podesiti najveću nosivost dizala kako kabine ne bi postale prenapučene.

      • Tehnologija PORT i myPORT

        Posjetitelji se kreću kroz zgrade opremljene funkcijom Schindler PORT i myPORT koristeći se samo svojim telefonom ili osobnom pristupnom karticom.

  • Pokretne stepenice i pokretne trake
    • Pokretne stepenice
      • Schindler 9300

        Uz poboljšane sigurnosne značajke, energetsku učinkovitost i uštedu prostora, pokretne stube Schindler 9300 definicija su najsuvremenijih tehnologija za mobilnost u poslovnim i javnim prostorima.

      • Schindler 9700

        Pokretne stube Schindler 9700 idealno su rješenje za mobilnost za velike javne prostore s velikim protokom ljudi, poput zračnih luka i željezničkih kolodvora.

    • Pokretne trake
      • Schindler 9500AE s nagibom

        Pokretna traka s nagibom Schindler 9500AE razvijena je za trgovačke centre i pruža tih i udoban prijevoz od etaže do etaže.

      • Schindler 9500 vodoravna

        Istražite vodoravnu pokretnu traku Schindler 9500, idealno rješenje za javni prijevoz.

    • Modernizacija
      • Potpuna zamjena

        Unaprijedite svoju nekretninu zamjenom stare opreme novim, najmodernijim pokretnim stubama Schindler 9300, ili Schindler 9700, ili pokretnim trakama Schindler 9500.

      • InTruss

        Postojeće pokretne stube/trake izvlače se, a nosiva konstrukcija ostaje na mjestu. Nove pokretne stube ili pokretna traka sastavljaju se unutar nosive konstrukcije.

      • Kompleti za modernizaciju

        Schindler nudi rješenja za modernizaciju u svim područjima: sigurnost, potrošnja energije i izgled, a sva su osmišljena da brzo i jednostavno moderniziraju vaše pokretne stube i pokretne trake.

    • CleanMobility
      • Ultra UV i UV Pro

        Schindler Ultra UV i Ultra UV Pro pomaže vam da rukohvati ostanu čisti te smanjuje bakterije i viruse inovativnim i učinkovitim sustavom UV-C svjetla.

  • Servis i održavanje
  • Karijera
    • Pregled
    • Tko smo mi
      • Ljudi

        Naši zaposlenici doprinose razvoju gradova sutrašnjice. Kada radite sa Schindlerom, raspolažete sa znanjem kojim svijet činite boljim.

      • Društvo

        Do 2050. dvoje od troje ljudi živjet će u gradovima. I oslanjat će se na dizala i pokretne stepenice kako bi se kretali sigurno, učinkovito i energetski učinkovito.

      • Raznolikost i uključivost

        U našem radu surađuju zaposlenici raznih pozadina - različitog spola, nacionalnost, seksualne orijentacije, godina, etniciteta, vjeroispovjesti i fizičkih sposobnosti.

      • Naše vrijednosti

        Naše su vrijednosti temelj svega što radimo i omogućavaju nam da ostanemo vodeći globalni igrač u industriji dizala i pokretnih stuba.

      • Činjenice i brojke

        Naša je snaga raznolikost zaposlenika. Bez obzira tražite li karijeru kao tehničari u struci ili težite vodećoj ulozi, svoje mjesto možete pronaći u Schindleru.

    • Zašto Schindler
      • Naknade i pogodnosti

        Otkrijte više o paketima naknada i pogodnosti za zaposlenike Schindlera – konkurentne plaće samo su početak!

      • Ravnoteža između poslovnog i privatnog života

        Pronaći pravu ravnotežu između poslovnog i privatnog života zna biti teško. Mi to olakšavamo putem fleksibilnih modernih politika koje su osmišljene da zadovolje različite potrebe.

      • Obuka

        Kako bismo nastavili s ponosnom tradicijom društva Schindler, ključno je da svi naši ljudi, na svakoj razini, ostanu educirani i spremni.

      • Program za razvoj karijere

        Otkrijte kako vodimo naše najtalentiranije mlade stručnjake na međunarodno i multidisciplinarno šestogodišnje putovanje kako bismo im pomogli da im karijera procvjeta.

      • Internacionalne karijere

        Prihvaćanje internacionalnog zadatka omogućava vam daljnji razvoj vaš karijere dok istovremeno imate mogućnost iskusiti rada u inozemstvu.

    • Koga tražimo
      • Iskusni profesionalci

        Bilo da ste tehničar za dizala ili inženjer, tražimo nove talente sa godinama iskustva i znanjem. Upravo su takvi zaposlenici ono što čini Schindler odličnim.

      • Studenti i diplomanti

        Proučite mogućnosti za studente i diplomante u Schindler - bez obzira na vaše područje studiranja i specijalizacije.

    • Otvorene pozicije
  • Segmenti
  • Inovacije
  • O nama
  • Kontakt
Konfigurator

Pravila zaštite privatnosti

Posljednji puta ažurirana u travanj 2021.

Hvala vam što ste posjetili stranicu (jednu od stranica) Schindler grupe ("Stranice") društva Schindler Holding Ltd. i/ili njegovih povezanih društava ("Schindler") i na vašem zanimanju za Schindlerove proizvode i usluge.

1. Uvod

U Schindleru, nastojimo poštovati privatnost i sigurnost naših korisnika, kupaca i dobavljača, kao i njihovih predstavnika, u odnosu na sve proizvode, usluge, aplikacije i internet stranice koje osigurava Schindler Holding Ltd. i sva njegova povezana društva koja djeluju kao voditelj obrade temeljem relevantnih pravila i propisa o zaštiti podataka. Možete pronaći popis i kontakt podatke takvih Schindlerovih subjekata koji su voditelji obrade na sljedećoj stranici.


2. Svrha Stranica

Stranice pružaju informacije o Schindleru
Stranice pružaju opće informacije o Schindleru, njegovim proizvodima, rješenjima i uslugama, mogućnostima zapošljavanja i informacije za ulagače.

Neke od Stranica imaju posebne obrasce putem kojih zainteresirani posjetitelji Stranica mogu zatražiti dodatne informacije o Schindlerovim proizvodima i uslugama.

Informacije o aktivnostima obrade u vezi sa Schindlerovim portalom za zapošljavanje daju se posebno prije registriranja. Za dodatne informacije, molimo posjetite: https://job.schindler.com/.


3. Svrha ovih Pravila zaštite privatnosti

Ova Pravila zašite privatnosti objašnjavaju kako rukujemo i postupamo s vašim podacima
Schindler postupa s osobnim podacima u skladu s primjenjivim zakonima o zaštiti podataka. U tu svrhu, izdali smo ova pravila zaštite privatnosti ("Pravila zaštite privatnosti"). Njome se opisuje kako prikupljamo i dodatno obrađujemo osobne podatke (i) kada posjetite Stranice, group.schindler.com ili povezane Stranice ili (ii) u vezi s uslugama koje Schindler pruža.

Ova Pravila zaštite privatnosti opisuju vrstu osobnih podataka koje Schindler prikuplja, način prikupljanja i svrhe u koje Schindler može koristiti, dijeliti ili objaviti takve osobne podatke.

Pojam "osobni podaci" u ovoj Politici zaštite privatnosti znači sve informacije kojima se identificira ili ih se može razumno upotrijebiti radi identificiranja bilo koje fizičke osobe.

Ova Pravila zaštite privatnosti nisu nužno sveobuhvatan opis naše obrade podataka. Moguće je da su druge izjave o zaštiti podataka (ili Opći uvjeti, Uvjeti sudjelovanja ili slični dokumenti) primjenjive u određenim okolnostima.

Ako na dajete osobne podatke drugih osoba
Ako nam dajete osobne podatke drugih osoba (kao što su članovi obitelji, kolege s posla), vaša je odgovornosti osigurati da dotične osobe budu svjesne ove Izjave o zaštiti podataka i da nam jedino pružate njihove podatke ako vam je dopušteno dati ih i ako su takvi osobnipodaci točni.

Potvrđujete da ste svjesni ovih Pravila zaštite privatnosti
Koristeći Stranice, potvrđujete da vaši osobni podaci mogu biti prikupljani, korišteni i objavljeni u skladu s ovim Pravilima zašite privatnosti. Ako niste suglasni s uvjetima ovih Pravila zaštite privatnosti s obzirom na vaše korištenje Stranica, nemojte više koristiti Stranice.


4. Kako stupiti u kontakt s nama?

Ako imate ikakvih pitanja ili komentara u vezi s ovim Pravilima zaštite osobnih podataka, vašim osobnim podacima ili zaštitom privatnosti podataka u Schindleru, molimo obratite nam se putem:

Schindler Hrvatska d.o.o.
Kovinska 4 a/2
10000 Zagreb
Telefon: +385 1 3040 630
E-pošta: ​jasmina.popovic@schindler.com


5. Kako prikupljamo i obrađujemo osobne podatke?

Kada, kako i koju vrstu osobnih podataka prikupljamo?
Schindler postupa s osobnim podacima u skladu s primjenjivim zakonima o zaštiti podataka. Možemo prikupljati vaše osobne podatke u tijeku našeg poslovanja, uključujući putem vašeg korištenja Stranica.

Neke od Stranica imaju posebne obrasce putem kojih možete zatražiti dodatne informacije o Schindlerovim proizvodima i uslugama. Kada podnesete takav zahtjev ili elektroničkim putem proslijedite informacije Schindleru na bilo koji način (npr. putem internetskog obrasca za kontakt, e-pošte, popunjavanjem ankete za kupce ili obrasca za povratne informacije, sudjelovanjem u natjecanju itd.), može biti zatraženo da date određene informacije uključujući, bez ograničavanja na, pojedinosti za kontakt kao što su vaše ime, funkcija, društvo, adresa, broj telefona, adresa e-pošte ili vrsta poslovanja.

Možemo prikupljati podatke o vašem uređaju i računu
Možete nam također dati podatke o vašem uređaju, vašem računu kupca ili dobavljača itd. Te se vrste podataka u brojnim okolnostima smatraju osobnim podacima temeljem primjenjivog zakonodavstva o zaštiti podataka. Ako odaberete uskratiti nam bilo koje osobne podatke koje zatražimo, možda vam neće biti moguće ostvariti pristup ili koristiti određene dijelove, usluge ili funkcije Stranica odnosno mi možda nećemo moći odgovoriti na vaš upit.

Možemo automatski bilježiti određene tehničke informacije
Prilikom korištenja naših Stranica, vaše računalo automatski objavljuje i mi bilježimo određene tehničke i druge informacije (kao što su vaša mrežna adresa, vrsta vašeg preglednika, stranice koje su vas uputile na našu stranicu) zbog operativnih i sigurnosnih razloga i kako bismo bolje razumjeli korištenje naših internet stranica. Molimo pogledajte odjeljak 15 ovih Pravila zaštite privatnosti "Kolačići i druga sredstva identifikacije".


6. Svrha obrade, kategorije osobnih podataka, pravne osnove

Molimo pogledajte tablicu u nastavku kako biste vidjeli za koje svrhe obrađujemo (koristimo, pohranjujemo, dijelimo itd.) osobne podatke, koje kategorije osobnih podataka se obrađuju, kao i pravne osnove za takvu obradu.

Svrha Kategorije osobnih podataka Pravne osnove
Kada se pretplatite na bilten
Osobni podaci koje prikupljamo omogućavaju nam da vam šaljemo biltene kako biste imali najnovije informacije o našim proizvodima i uslugama.
Ime i prezime, ime društva, adresa, adresa e-pošte, broj telefona, informacije o proizvodu ili usluzi koju ste kupili odnosno za koju ste zainteresirani.
Obrađujemo vaše osobne podatke na temelju vaše privole za primanje naših biltena. Obrada vaših osobnih podataka je zakonita jer je nužna kako bi nam omogućila da vam pružamo naše biltene. Možete se odjaviti od te usluge u svakom trenutku.
Kada podnesete zahtjev za kontaktom
Osobni podaci koje prikupljamo omogućavaju nam obradu vašeg pojedinačnog zahtjeva i naš odgovor na njega.
Kontakt podaci i informacije o vašem zahtjevu za kontaktom.
Obrada vaših osobnih podataka je zakonita jer je nužna za upravljanje vašim zahtjevom i pružanje primjerenog odgovora.
Kada podnesete medijski upit
Osobni podaci koje prikupljamo omogućavaju nam obradu vašeg zahtjeva s medijskim upitom i naš odgovor na njega.
Kontakt podaci i informacije o vašem medijskom upitu.
Obrada vaših osobnih podataka je zakonita jer je nužna za upravljanje vašim upitom i pružanje primjerenog odgovora. 
Kada kreirate račun na našim Stranicama
Osobni podaci koje prikupljamo i obrađujemo omogućavaju nam kreiranje i rad vašeg računa na našim Stranicama.
Ime i prezime, ime društva, adresa, adresa e-pošte, broj telefona kao i vaš dodijeljeni broj računa i vaša odabrana zaporka.
Obrada vaših osobnih podataka je zakonita jer je nužna za rad i održavanje vašeg računa. Svoj račun možete zatvoriti u svakom trenutku.
Kada podnesete zahtjev za zapošljavanje
Osobni podaci koje prikupljamo omogućavaju nam da obradimo vaše zahtjeve za zapošljavanjem. Za više informacija, molimo posjetite posebnu Stranicu za zapošljavanje s posebnim Pravilima zaštite privatnosti https://job.schindler.com/.
Kontakt podaci, vaš pisani zahtjev, životopis i potvrde/ diplome.
We process your personal data anticipating an employment contract. We do that on the basis of steps necessary for entering into a contract.
Kada pozovete naš pozivni centar u hitnim slučajevima
Osobni podaci koje prikupljamo omogućavaju nam da komuniciramo s vama u hitnim slučajevima i da dodijelimo službu spašavanja. Možemo zabilježiti pojedinosti o komunikaciji u onoj mjeri u kojoj je to dopušteno zakonom.
Ime i prezime, lokacija, broj telefona, pojedinosti o kontaktu, druge informacije radi odgovora na vaš poziv i dodjeljivanja službe spašavanja.
Obrađujemo vaše osobne podatke kako bismo se uskladili sa zakonskim zahtjevima. Obrada vaših osobnih podataka je zakonita jer je nužna radi ocjenjivanja izvanredne situacije i dodjeljivanja službe spašavanja.
Kada pozovete naš pozivni centar radi općih upita
Osobni podaci koje prikupljamo omogućavaju nam obradu vašeg zahtjeva s upitom i naš odgovor na njega.
Ime i prezime, ime društva, adresa, adresa e-pošte, broj telefona, informacije o vašem upitu i oproizvodu ili usluzi povezanoj s njim. Obrada vaših osobnih podataka je zakonita jer je nužna za upravljanje vašim upitom i pružanje primjerenog odgovora.
Kada sudjelujete u anketiranju kupaca
Osobni podaci koje prikupljamo omogućavaju nam da primimo povratne informacije o našim proizvodima i uslugama od vas, analiziramo i poboljšamo naše proizvode i uslugu i obučavamo naše zaposlenike.
Ime i prezime, ime društva, adresa, adresa e-pošte, broj telefona, vaše povratne informacije onašim proizvodima i uslugama. Obrada vaših osobnih podataka je zakonita jer je nužna za upravljanje našim odnosom s vama i poboljšavanje naših proizvoda i usluga.
Kada koristimo vaše osobne podatke u marketinške svrhe
Osobni podaci koje prikupljamo i obrađujemo omogućuju nam da ponudimo naše proizvode i usluge i za povezane djelatnosti, npr. pozive na događaje, putem telefona, e-pošte ili na neki drugi način.
Ime i prezime, naziv društva, funkcija, adresa, adresa e-pošte, telefonski broj, mogući drugi podaci potrebni u marketinške svrhe. Obrada vaših osobnih podataka zakonita je jer je potrebna da vam ponudimo naše proizvode i usluge.

7. Automatizirano donošenje odluka uključujući izradu profila

Ne donosimo nikakve automatizirane odluke i ne izrađujemo profile
Ne namjeravamo koristiti osobne podatke koje prikupimo od vas radi donošenja odluka isključivo na temelju automatizirane obrade. Osim toga, ne namjeravamo automatski obrađivati vaše podatke s ciljem vrednovanja određenih osobnih aspekata.


8. Koliko dugo zadržavamo vaše osobne podatke?

Koliko dugo zadržavamo vaše osobne podatke?
Schindler poduzima sve razumne korake kako bi osigurao da se vaši osobni podaci obrađuju samo tijekom najkraćeg razdoblja koje je nužno u svrhe navedene u ovoj Politici zaštite privatnosti. Obrađujemo i zadržavamo vaše osobne podatke onoliko dugo koliko je to potrebno

  • za svrhe zbog koje smo ih prikupili;
  • radi izvršavanja naših ugovornih obveza, tj. tijekom trajanja cjelokupnog poslovnog odnosa ili zaposlenja (od početka, tijekom izvršavanja ugovora, sve dok on nije raskinut);
  • radi usklađivanja sa zakonskim obvezama ili u druge svrhe u koje se obrada izvršava, kao i nakon toga trajanja u skladu sa zakonskim obvezama čuvanja podataka i dokumentiranja.

Osobni podaci također mogu biti zadržani

  • tijekom tijekom kojega se može postavljati potraživanja prema Schindleru ili
  • u onoj mjeri u kojoj smo inače zakonski obvezni postupiti na taj način ili
  • ako legitimni poslovni interesi zahtijevaju daljnje zadržavanje (npr., u svrhu dokumentiranja i kao dokaz).

Čim vaši osobni podaci više nisu potrebni za prethodno navedene svrhe, bit će izbrisani ili anonimizirani u onoj mjeri u kojoj je to moguće.


9. Prijenos osobnih podataka drugim osobama (u EGP-u/izvan EGP-a)

Tko ima pristup vašim osobnim podacima
Temeljem valjanog pravnog postupka kao što je nalog za pretragu, sudski poziv ili sudski nalog/nalog vlade omogućiti pristup svim informacijama (uključujući onim kategorijama osobnih podataka) koje su dane Schindleru kako bi postupili u skladu s takvim procesom i kako bismo zaštitili naša prava i imovinu. Ako je to opravdano, možemo također omogućiti pristup tim informacijama u posebnim izvanrednim situacijama ako je ugrožena fizička sigurnost.

Štoviše, Schindler zadržava pravo objaviti sve informacije pribavljene od vas ili o vama trećim osobama u vezi sa spajanjem, stjecanjem, stečajem ili prodajom sve ili u biti sve Schindlerove imovine.

Dijelimo vaše osobne podatke s drugim Schindlerovim subjektima i trećim osobama izvan Schindlera
Vaši osobni podaci mogu biti preneseni drugim Schindlerovim subjektima kao i svim trećim osobama s kojima Schindlerov subjekt podugovori cjelokupnu obradu ili dio nje. Primjerice, to može uključivati pružatelje usluga e-marketinga, pružatelje usluga smještaja na poslužiteljima, tehničke podrške i svih drugih uloga.

Oni će obrađivati takve osobne podatke samo u svrhe navedene u ovoj Politici zaštite privatnosti i suglasni su postupati s njima u skladu s njom. Oni mogu jedino obrađivati vaše osobne podatke na isti način na koji je Schindleru dopušteno obrađivati ih.

Možemo prenijeti vaše osobne podatke izvan Europskog gospodarskog područja (EGP)
Kako je Schindler globalno društvo koje djeluje širom svijeta, vaši osobni podaci mogu biti preneseni u zemlje s drugačijom razinom zaštite podataka od one u zemlji u kojoj ste podnijeli osobne podatke.U slučaju prijenosa osobnih podataka u zemlju izvan Europskog gospodarskog područja (EGP-a), Schindler sustavno osigurava primjenu primjerene razine zaštite takvih osobnih podataka pomoću odobrenih sredstava (npr. uspostavljanjem standardnih ugovornih klauzula o obradi osobnih podataka u skladu s modelom klauzula Europske komisije).

Možete zatražiti više informacija o takvim mjerama (uključujući kopije gdje je to relevantno) ako se obratite Schindleru putem kontakt podataka navedenih u nastavku.

Mi ne prodajemo vaše osobne podatke
Osim ako je drugačije navedeno u ovoj Politici zaštite privatnosti ili drugim izjavama o zaštiti podataka primjenjivim u posebnim okolnostima, mi ne prodajemo, ne razmjenjujemo, ne licenciramo i ne iznajmljujemo vaše osobne podatke niti jednoj trećoj osobi izvan Schindlera.


10. Vaša prava

Kako pristupiti vašim osobnim podacima i iskoristiti vaša druga prava
Temeljem primjenjivog prava, možete imati neka od sljedećih prava ili sva sljedeća prava u odnosu na vaše osobne podatke. Možete ostvariti ta prava podnošenjem vašeg zahtjeva na adresi info.hr@schindler.com.

Trebate uključiti vaše osobne podatke kao i neki način provjere vašeg identiteta (npr. kopiju osobne iskaznice ili vozačke dozvole). Ako zahtjev podnese neka druga osoba, a ne vi, bez pružanja dokaza da je zahtjev legitimno postavljen u vaše ime, zahtjev će biti odbijen.

Molimo imajte na umu da Schindler može odbiti zahtjeve koji su pretjerani ili kojima se zloupotrebljava relevantno pravo.

Molimo također imajte na umu da neka od tih prava mogu biti ograničena ako Schindler ima jači interes ili zakonsku obvezu nastaviti obrađivati vaše osobne podatke.

1. Pravo pristupa i prenosivost podataka
Možete imati pravo pribaviti potvrdu obrađuje li Schindler osobne podatke koji se odnose na vas i, ukoliko je tome tako, steći pristup na njihovu kopiju. Ako trebate dodatne primjerke, možda ćemo trebati zaračunati razumnu naknadu.

Za određene vrste podataka, možete također imati pravo na prenosivost podataka.

2. Točnost podataka: pravo na ispravak i pravo na brisanje
Možete imati mogućnost ispravljanja ili osiguravanja brisanja vaših osobnih podataka ako su primjenjivi zakonski uvjeti zadovoljeni. Pravo na brisanje podliježe raznim izuzecima, posebno u pogledu osobnih podataka čija je obrada nužna radi olakšavanja sudjelovanja u parničnom postupku ili radi usklađivanja sa zakonskim zahtjevima u pogledu zadržavanja podataka.

3. Ograničenja obrade: pravo na ograničavanje i pravo na prigovor i povlačenje privole
Možete imati pravo na prigovor u pogledu obrade vaših osobnih podataka i obrađivat ćemo ih

  • ako se pozivamo na naše vlastite ili nečije tuđe legitimne interese u pogledu obrade vaših osobnih podataka osim
  • ako možemo dokazati uvjerljive pravne osnove za obradu vaših osobnih podataka.U odnosu na obradu vaših osobnih podataka za potrebe izravnog marketinga, možete u svakom trenutku imati pravo na prigovor protiv nje.
    Ako se obrada temelji na privoli, možete imati pravo povući takvu privolu u svakom trenutku (bez utjecaja na obradu prije povlačenja privole).

4. Pravo na podnošenje pritužbe nadzornim tijelima
Možete imati pravo na podnošenje pritužbe nadzornom tijelu, posebice tijelu za zaštitu podataka koje je nadležno za vaše mjesto boravka ili vodećem nadzornom tijelu za Schindler, i to:

AZOP
Martićeva 14
10000 Zagreb
Tel. +385 1 4609 000
Fax +385 1 4609 099
e-mail: azop@azop.hr or info@azop.hr
Website: http://www.azop.hr


11. Kako štitimo Vaše osobne podatke?

Sigurnost i povjerljivost vaših osobnih podataka
Posvećeni smo čuvanju sigurnosti vaših osobnih podataka i primijenili smo primjerena pravila, pravilnike i tehničke mjere informacijske sigurnosti radi zaštite vaših osobnih podataka koje imamo pod našom kontrolom od neovlaštenog pristupa, nepravilnog korištenja ili objavljivanja, neovlaštenih preinaka i nezakonitog uništavanja ili nenamjernog gubitka.

Svi naši zaposlenici, partneri, konzultanti, radnici i izvršitelji obrade podataka (tj. oni koji obrađuju vaše osobne podatke u naše ime u prethodno navedene svrhe) koji imaju pristup vašim osobnim podacima i povezani su s obradom vaših osobnih podataka obvezni su poštovati povjerljivost takvih podataka.


12. Osobni podaci djece

Nema prikupljanja osobnih podataka od djece
Schindler ne prikuplja svjesno informacije od djece. Ako Schindler dozna da mu je dijete dalo osobne podatke, upotrijebit će razumne napore da ukloni takve informacije iz svojih zapisa.


13. Poveznice na druge internet stranice

Možemo ponuditi poveznice na internet stranice koje nisu Schindlerove
Ova Pravila zaštite privatnosti primjenjuju se samo na Stranice, a ne na internet stranice u vlasništvu trećih osoba. Možemo ponuditi poveznice na druge internet stranice za koje vjerujemo da bi vam mogle biti zanimljive. Ipak, zbog prirode interneta, ne možemo zajamčiti standarde zaštite privatnosti takvih internet stranica i ne preuzimamo odgovornost za sadržaj internet stranica osim Schindlerovih Stranica.

Nije predviđeno da ova Pravila zaštite privatnosti budu primjenjiva na bilo koju internet stranicu dostupnu putem poveznice, a koja ne pripada Schindleru. Kad god otvorite poveznicu na druge internet stranice, trebate primijeniti oprez i pročitati pravila zaštite privatnosti predmetne internet stranice.


14. Upotreba priključaka za društvene medije

Prikupljanje podataka Korištenje podataka
Kako koristimo oznake društvenih mreža (npr. Facebook, Twitter, ili LinkedIn)

Ako koristite oznake društvenih mreža, slat ćete informacije koje je moguće identificirati odgovarajućoj platformi društvene medije. Schindler ne kontrolira niti podržava niti jedan komentar ili aktivnost poteklu od osoba koje koriste oznake društvenih mreža i Schindler neće biti odgovoran zbog njih. Oni koji dijele Schindlerov sadržaj putem oznaka društvenih mreža nisu ovlašteni govoriti u ime Schindlera ili ga predstavljati. Njihovi stavovi i mišljenja moraju se strogo smatrati njihovim vlastitima, a ne Schindlerovima.

Nije predviđeno da ova Pravila zaštite privatnosti budu primjenjiva na bilo koju internet stranicu dostupnu putem poveznice, a koja ne pripada Schindleru. Kad god otvorite poveznicu na druge internet stranice, trebate primijeniti oprez i pročitati pravila zaštite privatnosti predmetne internet stranice.

Odredbe u Schindlerovima Uvjetima i ovoj Politici zaštite privatnosti također koje se odnose na poveznice na druge internet stranice također se primjenjuju na oznake društvenih mreža.

Stranice trećih osoba i platforme društvenih medija mogu prikupljati vaše osobne podatke

Ako koristite oznake društvenih mreža, slat ćete informacije koje je moguće identificirati odgovarajućoj platformi društvene medije. Schindler ne kontrolira niti podržava niti jedan komentar ili aktivnost poteklu od osoba koje koriste oznake društvenih mreža i Schindler neće biti odgovoran zbog njih. Oni koji dijele Schindlerov sadržaj putem oznaka društvenih mreža nisu ovlašteni govoriti u ime Schindlera ili ga predstavljati. Njihovi stavovi i mišljenja moraju se strogo smatrati njihovim vlastitima, a ne Schindlerovima.

Nije predviđeno da ova Pravila zaštite privatnosti budu primjenjiva na bilo koju internet stranicu dostupnu putem poveznice, a koja ne pripada Schindleru. Kad god otvorite poveznicu na druge internet stranice, trebate primijeniti oprez i pročitati pravila zaštite privatnosti predmetne internet stranice.


15. Kolačići i drugi načini identificiranja

Što je kolačić?
Kolačić je mali podatkovni zapis koji internet stranica pohranjuje na posjetiteljevom računalu ili mobilnom uređaju. Često se koriste kako bi internet stranice radile ili radile učinkovitije kao i da bi pružile informacije vlasnicima internet stranice.

Naša upotreba kolačića
Naše internet stranice koriste kolačiće, internetske oznake i druge oblike lokalne pohrane (skupno u ovom dokumentu nazivanih "Kolačići") kako bi vas razlikovale od drugih korisnika naše internet stranice ili internet stanica naše mreže. To nam pomaže osigurati vam dobro iskustvo kada pregledavate našu internet stranicu i internet stranice nađe mreže i također nam omogućava da poboljšamo naše internet stranice i naše usluge.Možete doznati više informacija o kolačićima koje koristimo na našim Stranicama ako pročitate naša Pravila o kolačićima.


16. Promjene ovih Pravila zaštite privatnosti

Zadržavamo pravo isključivo temeljem naše diskrecijske odluke promijeniti, izmijeniti, dodati ili ukloniti dijelove ovih Pravila zaštite privatnosti u bilo kojem trenutku. Dat ćemo obavijest o svim takvim promjenama u skladu s primjenjivim zakonodavstvom o zaštiti podataka.